Kategorier
Filosofi

Vi inför frivillig betalning

FribetUnder sommaren har jag haft intressanta samtal med en vän från Australien. Han berättade om en restaurangkedja som hade infört frivillig betalning. För mig lät det som ett mycket osäkert sätt att driva företag. Det visade sig dock att det hade gått bra så här långt.

Fördelen med frivillig betalning är att administrationen minskar och man kan fokusera på sitt arbete. Dessutom borde det fungera som en ”lägsta pris” garanti. Kort sagt borde detta vara det mest konkurrenskraftiga priset 🙂

För en lunchrestaurang gäller det mindre belopp och kanske är det därför en lämplig bransch för att ha frivillig betalaning. Jag kände dock att detta måste testas. Därför kommer vi, under en period, att införa frivillig betalning för privatpersoner inom Bureå. Testen kommer att pågå fram till årsskiftet då vi kommer att utvärdera resultatet. Jag kommer självklart att publicera detta resultat på hemsidan.

Rent praktiskt kommer det att fungera så att vi kommer att göra jobbet och sedan får ni en en frivillig faktura. Där finns information om hur mycket tid som vi har lagt ned och vad vi har gjort. Där finns även betalningsinformation.
Sedan är det upp till er att betala in det ni tycker att det varit värt. Dom kunder vi har talat med om detta tyckte vi borde ange riktlinjer för betalning eftersom att dom tyckte det skulle vara svårt att sätta ett värde på en tjänst som dom inte behövde använda så ofta. Därför kan jag meddela att vi generellt debiterar företag 480 kr / timme + moms.

Jag bör kanske nämna att vi, precis som idag, förbehåller oss rätten att tacka nej till uppdrag. Detta kanske är extra viktigt att påpeka ifall någon hade tänkt ge oss något vansinnesuppdrag 😉

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.