Kategorier
Filosofi Hårdvara Mobiltelefoner Surfplattor

Hellre en 7 tums platta än en mobiltelefon

AsusfonepadJag drabbades förra veckan av uppdateringsdöden på min telefon. Det kom en uppdatering av Android som jag på ren rutin valde att uppdatera. För er som undrar så har jag har en Samsung Galaxy Note II. Till att börja med så blev telefonen helt knäpp. Den vaknade inte efter att den gått ner i viloläge och den hängde sig konstant.

Jag valde att göra en mjukvarureset och vips så började den fungera igen…. tills jag stoppade i laddaren… Efter att jag haft den på laddning så var den stendöd.

Själva reparationen av telefonen var en garantifråga så det var inte problemet. Problemet är att jag blir utan telefon i kanske flera veckor. Jag valde att lösa problemet genom att köpa en 7 tums platta med telefon funktion. När jag får tillbaka min telefon så kan vi säkert hitta en rimlig nytta av den tänkte jag.

Jag valde en Asus fonepad 7. Inte för att jag har särskilt mycket erfarenhet av plattor så att jag kunde avgöra om den var bra eller inte. Den så rimlig ut på specarna och priset var 1295 kr. För 1295 får man inte mycket om man köper en telefon.

Till min förvåning visade sig att den fungerade helt lysande. Den gick bra att hålla i handen och eftersom jag nästan alltid har ryggsäck så var det inget problem att ha den med sig. Kameran är kanske inte super men den duger. Telefonfunktionen fungerar lysande. Dessutom så är skärmen större så att man faktiskt ser vad det står på den.

För 1295 har jag fått en smartphone som fungerar bra och jag ser vad står på skärmen. Känns inte helt motiverat att i framtiden köpa en smartphone för 5 000 kr där fingrarna ändå är för stora för att det skall gå skriva tillfredsställande på den. Jag har redan beslutat att fortsätta att använda denna 7 tims platta även efter jag fått tillbaka min telefon. Det är helt enkelt mycket bekvämare.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.