Kategorier
Filosofi Licenser och patent

Rädda internet från från film- och musikindustrin

Nu är det dags igen. Filmindustrin försöker än en gång få kontrollen över internet. Flera där dom vill att rätten skall tvinga bredbandsbolaget att spärra the piratebay för sina kunder.

Detta kan låta som en enkel sak. Folk laddar ner piratkopierad film och det är olagligt därför skall det blockeras. Men problemet är mycket större än så. Vem har egentligen ansvaret för internet? Skall privata bolag ha rätten att stämma folk för det phentermine dom lägger ut på internet? Risken är då UPPENBAR att alla internetleverantörer blir livrädda för stämningar och sedan börjar dom bara leverera ”godkänt material”. Men där är problemet: Godkänt av vem? EU? USA? Sverige? Vems lagar skall gälla?

Om detta händer kan vi aldrig mer kalla internet för fritt. Internet har varit ett medium för folket. Låt det fortsätta vara det. Problemet med copyright är betydligt mer komplicerat än vad människor egentligen tror. Jag vill därför rekommendera att alla tar sig en lugn stund och tittar på denna föreläsning av en av mina största idoler Dr Richard Stallman:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.