Kategorier
Filosofi Hårdvara Skrivare

Jag känner mig lurad varje gång jag köper en bläckpatron

fooledVad kostar bläck egentligen?

När man börjar titta på vad bläck kostar i lösvikt inser man exakt hur lurad man blir när det gäller skrivarbläck. Det är inte svårt att på nätet hitta bläck i lösvikt för 1,5 kr per ml. En normal patron till min skrivare innehåller 3 ml bläck. Det skulle kort sagt motsvara en bläck kostnad på 4,50 kr per patron. Dessutom är jag väldigt säker på att ett företag som HP inte behöver betala samma pris som jag för bläck. Skall vi gissa att bläckkostnaden för HP för dessa 3 ml ligger på ca 30 öre?

När jag skall köpa denna bläckpatron till min skrivare så kostar den runt 120 kr… plus frakt. Med sådana påslag är det inte konstigt att dom nästan ger bort skrivaren.

Jag har hållit på och testat icke original patroner. Anledningen till detta är naturligtvis priset. Dom är betydligt billigare. Nu är det dock så att HP gör allting som dom bara kan för att se till att dessa patroner inte fungerar. Detta gör  dom både med hård- och mjukvaran. Nu låter det som att jag är arg på specifikt HP men så är inte fallet. Alla tillverkare gör likadant. Jag tröstar mig med att jag skriver ut mindre och mindre papper i min strävan efter ett så papperslöst kontor som möjligt är.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.