Kategorier
Kontorsprogram Öppen källkod Programvara

Gnumeric är bättre än man tror

Nästan alla har använt MS Office. På senare år har fler och fler gått över till dom öppna officepaketen Open Office och Libre Office. Jag som använt Xubuntu en hel del har även stött på Abiword och Gnumeric. Det är dock nästan aldrig någon som talar om dessa två program. Abiword är en lättdragen ordbehandlare och Gnumeric är ett kalkylprogram.

Jag själv har mestadels använt Libre Office. Förmodligen av ohejdad vana mer än av kärlek för själva programmet. I samband med att en av mina företagskunder gick över till Linux blev jag dock tvungen att titta på alternativ till Libre Office. Kunden ville ha en ganska avancerad projektmall och jag hittade inte dom funktioner jag behövde i Libre Office. Det betyder naturligtvis inte att dom inte finns. Bara det att jag inte hittade dom.

Därför installerade jag Gnumeric för att se hur dom löst det problemet. Jag hittade inte bara lösningen på problemet jag hade. Efter några timmar insåg jag att Gnumeric var ett helt lysande program. Snabbt, stabilt och fullsmetad med flexibla bra funktioner. Nu när jag suttit bluehost ytterligare några dagar med så har jag beslutat att helt gå över till Gnumeric. Tyvärr för er som använder Windows finns detta program bara till Linux och BSD. Självklart när man väljer att byta program så tog det en liten stund innan jag hittade runt i det men den tiden var det värt.

Om Gnumeric inte finns i ert programbibliotek kan ni .

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.