Mobilavlyssning

Jag tycker faktiskt att det är ganska hemskt om det är så att man blir misstänkt och utsatt för granskning om det är så att man inte använder telefonen. I en artikel i SVT idag kan man läsa om det senast avslöjandet av Edward Snowden. NSA samlar in 5 miljarder telefonuppgifter DAGLIGEN.

När man sedan läser saker i artikeln som:

De som beter sig ovanligt försiktigt, till exempel de som ofta byter mobiltelefon eller bara slår på den för att ringa korta samtal, betraktas som särskilt intressanta mål.

så blir man riktigt mörkrädd. Det kan inte vara meningen att våra telefoner skall vara en avlyssningscentral för att främmande makt skall kunna veta allt om vårt privatliv. Jag själv har skrivit till min telefonoperatör och ställt frågan om vad dom egentligen AKTIVT kommer att göra för att skydda sina kunder.

Jag har även föreslagit till min hustru att vi helt enkelt skall avsluta alla teleabonnemang och istället bara kommunicera via krypterad e-post med egenskapade säkerhetscertifikat. Det är tydligen så man måste göra för att ha någon form av privatliv. Tyvärr tror jag att min kära hustru kommer att vägra släppa ifrån sig luren.