Kategorier
Internet Sökordsoptimering

Företagens problem med sökordsoptimering

GoogleAlla företag vill sökordsoptimera. Detta är självklart eftersom att man vill komma så högt upp på Googles sökmotor som bara möjligt är. Google vill sälja ”klick” via Adwords för att tjäna pengar. Detta är också självklart. Därför får hamnar företagen alltid i kläm när det gäller fråga om man skall anlita en byrå som gör en sökordsoptimering eller om man skall köpa ”klick” på Adwords.

Att anlita en byrå som gör sökordsoptimering är inte helt gratis. Köpta sökord på Adwords är inte heller gratis. Företag väljer ofta att anlita en byrå för att göra sökordsoptimering. Google vill inte gärna tappa sina inkomster, så med jämna mellanrum, ändrar dom reglerna för hur man får sökordsoptimera och straffar dom som gjort det. På så vis får företagen hela tiden göra om sin optimering till höga kostnader. Jag antar att Google vill att det skall vara dyrare att sökordsoptimera än att köpa ”klick”.

Nu har det hänt igen. Google ändrar sina regler. Dom några saker som nu inte längre är godkända:

  1. Länknätverk
  2. Gästbloggare
  3. Onaturliga länkar
  4. Sponsrade artiklar

Man måste nog dra slutsatsen att Google har på tok för mycket makt över dom sökningar som görs i världen. Det skulle nog vara bra, och framför allt billigare, om Googles andel av sökningarna på internet inte var så stor. Dom bestämmer helt enkelt reglerna.