smartwatchDetta inlägg kanske blir mer filosofiskt än tekniskt. Vi översköljs idag av tekniska prylar som mestadels är datorer. Här kommer några exempel: Stationär dator, bärbar dator, mobiltelefon, GPS, Spelkonsoler, Smart TV, Paddor och numera även armbandsur som kopplar upp dig med internet. Det är självklart trevligt att tekniken går framåt men har det ändå inte gått lite för långt? Vad är det egentligen vi skall göra med alla dessa prylar? Är det värt tiden och pengarna att se till att dessa alltid fungerar och lyckas koppla ihop med varandra? Dessutom undrar jag hur mycket tid man egentligen lägger ner på dessa prylar som till råga på allt förmodligen är gamla och utbytta inom tre år.

Jag har verkligen försökt se hur jag använder mina datorer och insett att jag skulle klara mig med en enda av dessa. För mig skulle det bli den bärbara datorn eller ev en mobiltelefon den dagen det kommer en telefon som klarar av att arbeta som en dator på ett tillfredsställande sätt.

För mig är det viktigt att kunna kommunicera samt producera dom dokument som jag behöver. Jag vill kunna skaffa information, vilket sker via webben, samt ibland få lite underhållning i form av media. Till det behöver jag inte mycket. En bärbar dator räcker gott.

Det argumenteras ofta att saker som t ex mobiltelefon och smartwatches sparar tid och att vi blir effektivare. Är det ingen av er som känner att effekten snarare är att vi hela tiden är nåbara och vi får nästan inte en lugn stund eftersom att det piper och tjuter i diverse elektroniska prylar hela tiden? För att inte tala om den frustration man känner när grejorna inte fungerar som dom ska.

När det gäller kommunikation så skulle jag klara mig lysande med e-post. Telefon är inte längre viktigt för mig på samma sätt. Om jag dessutom skulle behöva tala med någon så går det helt lysande att göra via min bärbara dator.

Skulle inte livet vara trevligare om man själv kunde bestämma när man ville bli störd av det massiva universella informationsflöde som finns just nu? Tänk så mycket annat man skulle kunna göra och hur lugnt det skulle bli. Som en extra bonus så sparar man en massa pengar.