call-15924_1280Telemarketing har blivit större och större. För ett antal år sedan blev denna bransch ivrigt påhejad av diverse politiker eftersom att det ”skapade jobb”. Vad har blivit konsekvensen av att dessa, mer eller mindre seriösa, företag har fått rätten att störa företag och privatpersoner nästan ohejdat? Jag har iallafall skaffat en presentatör till min mobil. Om jag inte känner igen telefonnummret eller att Eniro presenterar bolaget så avvisar jag samtalet bumsellibejan.

Problemet med detta är att många samtal som jag borde ta också blir avisade. Jag tycker dock inte det är värt att behöva svara på 10 telemarketing samtal bara för att inte missa ett övrigt samtal.

Man kan tro att det bara är att skaffa NIX telefon. Nja det är en sanning med modifikation. På en telefon aktiverade vi NIX. Då slutade telefonsäljarna att ringa. Istället ringde dom och hade ”marknadsundersökning”.

Jag har ett förslag som skulle lösa alla problem med detta ofog. Alla telefonnummer skall automatiskt vara förbjudna för telemarketing att ringa till. Om någon vill ta emot samtal från dessa företag så får man registrera att man accepterar att bli störd i tid och otid. Jag lovar att denna lista skulle bli väldigt kort.

Om det är så att ni har drabbats av att jag har avvisat er när ni ringer. Skicka gärna ett sms eller e-post. Jag lovar att jag skall lägga in er på listan så att det inte händer igen.